Klockan

och sommartid då närmare bestämt. Där brukar det vara en del som tar fel på om man skall ställa fram klockan eller tillbaka.m Tumregeln brukar vara när man skall ställa om från normaltid till sommartid att, man tar ut utemöblerna då och tar in dom när vi går tillbaka till normaltid på hösten. Och det kan ju stämma rätt så bra, om nu inte möblerna som stått ute hela året behöver tas in för att rengöras. Men, men lite ledtråd är det trots allt.

Finns

platsannonser och så finns det platsannonser. Undrar om inte den här från Saudiarabien sticker ut lite, där de söker bödlar.  Ett land med medeltida värderingar eller vad nu vår regering kom fram till efter en viss vånda. Fast de tog väl tillbaka det mer eller mindre, för det var inte riktigt så de menade. Nåja de trasslade in sig en  hel del omkring det resonemanget i all fall. Men visst är landet medeltida och dessutom en diktatur, fast det får man visst inte heller nämna.

Ljus

Ljus och framför allt belysning är något som ständigt håller oss sysselsatta. Ljuskällor finns det en hel del olika och har så funnits i under lång tid. I tidernas begynnelse var det nog bara solen som gav folk ljus. Sedan kom elden när vi lärt oss tygla den. Olika typer av oljelampor dök upp och först för knappt 150 år sedan det elektriska ljuset som ljuskälla. Sedan gick det fort kan man tycka. Men icke det nej. Den gamla glödlampan hängde med i många år. Först nu på de sista åren har den börjar fasas ut till förmån för led, halogen och lågenergi. Så inte går det fort med utvecklingen.